Close

4 manieren voor het personaliseren van je interieur

Group 20

Wie een interieur samenstelt, doet dat tegenwoordig niet meer met oog op de komende decennia. Er doen zich steeds meer nieuwe trends voor, waardoor we al snel aan vernieuwing toe zijn. Maar ondanks dat er zowat ieder jaar nieuwe stijlen worden geïntroduceerd, willen we ons interieur ook een ‘eigen, persoonlijke touch’ geven. Hier zijn vier manieren waarop jij je interieur kan personaliseren.

Inhoudstafel

1. Pimp je muren

Allicht is het een van de makkelijkste manieren om je interieur op een krachtige manier mee te pimpen, maar door je muren kleur en print te geven, geef je al snel schwung aan je binnenomgeving. Ben je zelf een vrolijk persoon met een kleurrijke persoonlijkheid? Dan kan je die in je interieur weerspiegelen door te kiezen voor erg kleurrijke verf of een opvallend behangpapier met een print. Ben je eerder een rustig, teruggetrokken persoon? Kies dan voor sobere kleuren als gebroken wit, beige of crème, aangevuld met natuurlijke kleurtinten.

2. Do it yourself: maak je interieuraccessoires zelf

Vind je maar moeilijk interieuraccessoires die bij jouw binnenomgeving passen? Steek dan zelf de handen uit de mouwen en slaag aan het knutselen!

Tegenwoordig zijn er op allerhande (sociale) media honderden, duizenden filmpjes terug te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je zelf aan de slag kan met bijvoorbeeld het maken van een kussensloop, het in elkaar timmeren van zelf geschilderd houten kastje of het (her)kleuren van oud-geworden, verkleurde gordijnen. Het beste platform om Do It Yourself-filmpjes of tutorials terug te vinden, is Pinterest. Daar vind je overigens ook oneindige opties aan interieurinspiratie.

3. Hyperpersoonlijk en gemakkelijk: vul je interieur met foto’s

Foto’s zijn wellicht de makkelijkste manier om jouw interieur een erg persoonlijke touch mee te geven. Kader familiefoto’s in en zet ze op een leuke plek of print foto’s die je doen denken aan memorabele momenten op een grote canvas. Voor een minimalistische look kan je dan weer gebruik maken van polaroids die je met knijpers aan een vislijn vasthangt.

Wil je foto’s gebruiken als een vorm van kunst aan je muur? Tover je kale muur dan om tot een fotowand. Die kan je zelf naar smaak indelen: maak er een fotocollage van liefdevolle momenten van of hang kaders gevuld met verschillende designs kriskras door elkaar op verschillende hoogtes.

4. Ben je een verzamelaar? Laat je collectie zien!

Ben je een verzamelaar van bijvoorbeeld muziekplaten, planten, magneten, postzegels, films of porseleinen beeldjes? Maak dan gebruik van je verzameling om mee in je interieur te integreren. Eens je jouw items mooi schikt en positioneert, kan een verzameling een absolute meerwaarde bieden aan je interieur. Manieren waarop je jouw verzameling in je interieur kan plaatsen, zijn:

  • Onder een stolp
  • Op een voetstuk
  • Achter glas
  • In een vakkenkast
  • Op een wandplank
  • Uitgelicht

Weinig tot geen inspiratie over hoe jij je interieur het beste kan aankleden? Onze interieurstyliste helpt je graag verder. Neem contact met ons op.

Bedankt voor jouw aanvraag

Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op

Untitled-2 2
Foto 1

Kennismakingsgesprek

Hoe kunnen wij jou helpen?