Close

6 interieurtrends voor 2023

Group 23

Ben je van plan te verhuizen en heb je nood aan inspiratie voor je interieur? Of wil je de boel omgooien en komaf maken met je huidige indeling? Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer een heleboel nieuwe interieurtrends klaarstaan. Benieuwd naar hoe jij je woning een ‘2023 make-over’ kan geven? We zetten 6 trends voor je op een rij.

Inhoudstafel

1. Kalm en organisch

Geen kille materialen en geen scherp afgesneden hoeken of lijnen, maar rond en zacht. Wie zijn interieur wil aankleden in 2023-stijl, kiest best voor een organische woonstijl. Daarbij staat een ‘vriendelijke en lichtrijke uitstraling’ centraal, die dit keer ook gereflecteerd wordt in banken en tafels met een ronde of onregelmatige vorm. Combineer je deze organische stijl met de trendkleuren van 2023, dan bekom je een erg uniek en hedendaags interieur.

Onder andere natuurlijke groen- en paarstinten maken deel uit van die trendkleuren. Deze kleuren gaan overigens ook goed samen met natuurlijke materialen. Vul je ruimte aan met een leuke houten bijzettafel of een mooi licht houten wandkastje voor een uiterst natuurlijke look. Met de aanvulling van meubilair in natuurlijke materialen heb je meteen ook een volgende interieurtrend toegepast.

2. Liefde voor ambacht

Designmeubilair won de laatste jaren opnieuw aan populariteit. Een nieuwe generatie designers vond dan ook zijn weg naar de buitenwereld. Zij focussen zich vandaag steeds meer op het ambacht en gaan met een moderne blik aan de slag met oude technieken. Verfijnde, met de hand gemaakte houten designstoelen, maar ook zelf geblazen glazen objecten, accessoires in keramiek en zelfs glazen tafels: de ambacht is terug van weggeweest.

3. Art deco

Terug naar de jaren 1920? Yes sir! Het staat erg haaks op interieurtrend 1, maar na zowat een eeuw komt de stijl uit de roaring twenties opnieuw onze kant op: rijke kleuren, luxueuze materialen en geometrische patronen. Glitter and glamour mag anno 2023 niet ontbreken.

Wil je jouw interieur in de excentrieke art deco stijl aankleden? Begin dan met het ophangen van een grote spiegel of hang enkele opvallende, ietwat glanzende gordijnen op. De luxematerialen en rijke kleuren zorgen voor een hippe en bovenal sfeervolle interior look. Is een volledige ruimte aankleden in de extravagante art deco stijl je too much? Kies dan voor een rustige basis en kleed je ruimte verder aan met enkele opvallende accessoires. 

Let op: art deco en art nouveau zijn twee verschillende zaken. Het verschil tussen beide stijlen lees je hier

4. Terug naar de seventies

2023 wordt het jaar van de comebacks. Naast een teruggooi naar de roaring twenties, komen ook stijlkenmerken uit de jaren ‘70 terug op het toneel. En ja, dat wil ook zeggen dat de kleuren oranje en bruin in combinatie met felgroen en chroom (ja, chroom!) terugkomen.

En ook ons meubilair krijgt een seventies-jasje aangemeten: zo is de bouclé-stof helemaal terug van weggeweest. Een bouclé poef, bouclé stoelen of een volledige sofa in bouclé, zelfs het hoogpolige tapijt mag niet ontbreken.

5. Layered spaces: een ruimte binnen een ruimte

Niet enkel door middel van meubilair kan je zorgen voor een onderverdeling in je ruimte, ook schilderwerken kunnen zorgen voor een ‘gelaagd gevoel’. Zo kan je werken met gekleurde vlakken op je muur, in welke vorm dan ook, waardoor de ruimte wordt opgebroken. Elk stukje muur, alsook de ruimte die eraan grenst, krijgt dan, in combinatie met het geschikte meubilair, een eigen look and feel. Ook voor kleinere ruimtes is dit concept geschikt.

6. Duurzaam wonen, de nieuwe norm

Of je nu een voorkeur hebt voor een sober interieur, of net geïntrigeerd bent door erg kleurrijke binnenruimtes, in iedere interieurstijl én in iedere winkel zie je steeds meer duurzame producten terugkomen. Duurzame stoffen, duurzame of gerecycleerde materialen en accessoires die voornamelijk lokaal geproduceerd worden. Hoe meer we bezig zijn met het klimaat, hoe uitgesprokener onze keuze voor een duurzaam leven, en bijgevolg ook een duurzamer interieur de kop opsteekt.

Om die reden kiezen we ook steeds meer voor meer kwaliteitsvolle, en jammer genoeg vaak ook duurdere, materialen met een langere levensduur. Gezien dergelijke stukken vaak niet en masse te vinden zijn, is het zoeken naar het juiste unieke meubelstuk of accessoire voor jouw interieur dan ook een echte queeste geworden.

Tip voor duurzame interieurelementen: kijk steeds naar de keurmerken die op de stukken te vinden zijn. Zo is het FSC-keurmerk bijvoorbeeld een bekende als het op hout aankomt. Heeft het meubelstuk dat jij op oog hebt zulk label? Dan kan je met zekerheid zeggen dat je een interieurelement in duurzaam hout hebt aangekocht.

Heb je geen kaas gegeten van interieurtrends en wil je graag begeleiding bij het aankleden van jouw interieur? Onze interieurstyliste helpt je graag verder! Neem contact op.

Bedankt voor jouw aanvraag

Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op

Untitled-2 2
Foto 1

Kennismakingsgesprek

Hoe kunnen wij jou helpen?