Close

Daar is de zon: 5 tips om je interieur zomer-proof te maken

zomer proof

We hebben er lang op moeten wachten, maar daar is de zon (en zijn de warmere temperaturen) eindelijk! Hoog tijd dus om je interieur aan te pakken, summerproof te maken en er een frisse wind door te laten waaien. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? We geven je vijf tips om van jouw interieur een zomerse hotspot te maken. 

Kies voor lichte en luchtige kleuren

Maak komaf met donkere kleuren en winterse tinten en kies voornamelijk voor kleuren die het zonlicht aantrekken. Pastelkleuren bijvoorbeeld, of koel blauw en fris wit. Een eentonig interieur niets voor jou? Kies dan voor een accentmuur in een frisse kleur of voor interieuraccessoires in een opvallende uitvoering zoals kussens, gordijnen of een tapijt. Fleurige kleuren reflecteren immers het natuurlijke daglicht en geven je ruimte een luchtige sfeer. 

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenvallen

Naarmate de zomer dichterbij komt, lengen de dagen. Dat wil zeggen dat ook de hoeveelheid binnenvallend daglicht een pak meer is dan bij donkere winterdagen. En gezien natuurlijk daglicht bijzonder gezond is én het ook nog eens gelukkig maakt… Je zorgt er dus maar beter voor dat ook jouw woning rijkelijk met zonlicht gevuld wordt. Maak komaf met donkere, verduisterende gordijnen en kies voor een transparante versie in een lichte kleur. Die laatste zorgen voor meer licht, maar garanderen ook de nodige privacy. 

Breng buiten naar binnen

Een van de meest effectieve manieren om jouw interieur een zomerse twist te geven? Kies voor natuurlijk groen! Verse planten in mooie gekleurde potten, verse bloemen of kruiden: je ruimte staat er niet enkel mooi mee maar zal ook nog eens lekker ruiken! Bovendien hebben planten ook een groot luchtzuiverend effect. 

Weg met zware stoffen!

Een zomerperiode gaat doorgaans ook gepaard met hitte. Geweldig, maar niet als je achter je thuisbureau zit te puffen of wanneer je er ‘s nachts niet van kan slapen… Steek dikke dekens, flanellen lakens en pluchen tapijten ver weg en vervang ze door accessoires in materialen als linnen en katoen. Een helemaal zomerse sfeer? Kies voor bloemenpatronen of andere motieven en texturen die aan de zomer doen denken.

Creëer een ‘buitenhoekje’

Heb je geen buitenruimte aan je woning? Dan kan je alsnog een op het buitenleven geïnspireerd hoekje creëren! Richt een gezellige leeshoek in aan een raam waarlangs zonlicht binnenvalt of hang er een hangmatstoel. Ontspanning mét wat vitamine D: heerlijk!

Weet je toch nog niet waar beginnen? Doe dan beroep op een van Altro Home’s interieurvormgevers- of architecten. Zij maken van jouw stekje een summer proof stay. Neem contact op voor meer informatie.

Bedankt voor jouw aanvraag

Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op

Untitled-2 2
Foto 1

Kennismakingsgesprek

Hoe kunnen wij jou helpen?