Close

Zijn de temperaturen nog niet zomers? Haal de zomer naar binnen! 5 tips om je interieur zomers te maken

Omslag

Hoewel de zomer bijna officieel is begonnen, kunnen de temperaturen soms nog wat tegenvallen. Maar laat dat je humeur niet verpesten! Met een paar simpele aanpassingen kun je de zomerse sfeer gewoon in huis halen. Hier zijn vijf tips om je interieur zomers te maken, ongeacht het weer buiten.

1. Gebruik lichte en luchtige stoffen

 

 

Zomer roept beelden op van lichte en luchtige stoffen. Denk aan katoenen en linnen kussens, gordijnen en dekens. Vervang je dikke winterse stoffen door deze lichtere materialen om een frisse en zomerse uitstraling te creëren. Witte en pastelkleurige stoffen zorgen voor een koele, serene ambiance die perfect past bij het zomerseizoen.

2. Voeg een vleugje kleur toe

 

 

Niets zegt zomer zoals heldere en levendige kleuren. Voeg wat kleur toe aan je interieur met kleurrijke accessoires zoals kussens, vloerkleden, en vazen. Kies voor zomerse tinten zoals geel, turquoise, koraal en mintgroen. Deze kleuren brengen energie en vrolijkheid in je huis, zelfs als de zon niet schijnt.

3. Zet verse bloemen en planten neer

 

Planten en bloemen zijn de ultieme manier om een zomerse sfeer te creëren. Vul je huis met verse bloemen zoals zonnebloemen, pioenen, of madeliefjes voor een instant zomergevoel.

Kamerplanten zoals palmplanten, vetplanten, en cactussen voegen niet alleen een groene   touch toe, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit binnenshuis.

4. Creëer een buitengevoel binnen

 

Haal het buitengevoel naar binnen door natuurlijke elementen te integreren in je interieur.

Denk aan houten meubels, rieten manden, en rotan accessoires. Deze materialen brengen de rustgevende sfeer van een strandhuis of een zomers tuinhuisje naar je woonkamer.

Combineer dit met lichte, neutrale kleuren voor een ontspannen en natuurlijke look.

5. Verfris je geuren

 

Geuren spelen een grote rol in hoe we ons voelen. Verfris je huis met zomerse geuren door gebruik te maken van geurverspreiders, kaarsen of wierook. Kies voor geuren zoals citrus, lavendel, en kokosnoot om een zomerse ambiance te creëren. Deze geuren roepen herinneringen op aan zonnige dagen, stranden en vakanties, en zorgen ervoor dat je je meteen opgewekt voelt.

Met deze vijf tips kun je de zomer naar binnen halen, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Door lichte stoffen te gebruiken, een vleugje kleur toe te voegen, verse bloemen en planten neer te zetten, een buitengevoel binnen te creëren en zomerse geuren te verspreiden, transformeer je je huis in een zomers paradijs. Zo kun je altijd genieten van die heerlijke zomerse sfeer, zelfs als de zon even niet meewerkt.

 

Alle afbeeldingen zijn van j-line.

Bedankt voor jouw aanvraag

Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op

Untitled-2 2
Foto 1

Kennismakingsgesprek

Hoe kunnen wij jou helpen?